Lav din egen Drømmefanger

Drømmefangeren er en gammel indiansk skik. Legenden siger at edderkoppekvinden Asibikaashi tog sig af de andre mennesker på jorden. Hun holdt øje med alle væsner i verden, bøjet over børns vugger og senge, mens hun vævede et tyndt, delikat og stærkt net, der kunne samle alt ondt i dets tråde og få det til at forsvinde ved solopgang. Da hendes folk blev fordelt i Nordamerika blev det meget svært at passe på alle børnene. Så mødrene og bedstemødrene var nødt til at væve deres egne magiske net, der skulle fange onde drømme og mareridt for at beskytter deres børn.

Den gamle Ojibwe legende om drømmefangere siger at alle drømme går gennem nettet, der filtrerer de gode drømme gennem strengene, indtil de når os. Mens de onde drømme bliver fanget i nettet og dør ved solopgang.

For Lakota folket af Sioux stammen i Nordamerika virker drømmefangere anderledes. For dem går mareridtene gennem nettet, mens drømmene forbliver fanget i trådene og glider gennem fjerene ned mod den sovende. Det dårlige er blokeret og ødelagt, og det gode bliver hos os.

Der er folk, der fortæller dette lidt anderledes. De forstår ordet drømme som forhåbninger, ønsker eller begær. Derfor kan drømmefangere have ethvert formål, de vil have dem til.

Der er uenighed om hvorvidt der skal være et hul eller en perle/genstand i midten. Som med alt andet spirituelt jeg arbejder med, har jeg kun et svar på det: gør det der virker for dig. Virker det, så er det rigtigt, virker det ikke, så lav det om. Det der virker for dig virker måske ikke for en anden, det gør ingen af delene forkerte.

Begynd allerede nu at samle ting i naturen du kunne synes var sjovt at få med på din drømmefanger; Fjer, skaller, knogler og hvad du lige falder over måske kan bruges. Find gamle smykker frem du ikke bruger mere, vedhæng og perler er glimrende til drømmefangere.

Jeg har ruskinds snører til at beklæde yderringen med og den snor vi laver spindet med. Ønsker du andre farver end hvid og sort, så sig til i god tid. Så finder jeg det. Jeg har ringe i 15 og 10 cm til yderringen, men ønsker du grene som yderring, så medbring selv. Her er det vigtigt at du allerede mens grenen er frisk får den sat i den form du ønsker yderringen skal have. Det er ikke muligt at forme en tør gren.&nbsp;<br>Det er også muligt at lave drømmefanger på gevirer og mange andre ting, det er kun fantasien der sætter grænser. Tag en stoppenål med, til når vi laver spindet, det kan være nødvendigt hvis spindet bliver meget fint til slut.

Medbring selv: fjer, blonder, hvis du ønsker det på, stoppenål med stort øje og andet du gerne vil have på, hellere for meget end for lidt.

Dette betaler du for: De materialer du bruger jeg har med. Du betaler selvfølgelig kun indkøbspris.

Kig endelig ind i min facebook gruppe: Heklas witch wagon, her vil du se nogle af dem jeg har lavet.

Jeg glæder mig meget. Blessed Be )0(

Om Workshopholderen:

Jeg hedder Hekla, jeg er udøvende heks.
Jeg er 46 år, bor på landet lidt udenfor Aarhus, med min hund.
Jeg arbejder med månekalenderen, de 8 sabbater, krystaller, tarot, spells og mange andre ting.
Jeg laver wands, drømmefangere og andre kreative sysler.