Urter I Praksis

I denne workshop laver vi, af urter vi finder i lokalområdet, en olie og en tinktur. Vi prøver også at lave salve af indsamlede urter, der har trukket i olie. Vi vil komme lidt ind på hvor, hvornår og hvordan urter høstes, hvordan de forarbejdes, opbevares og hvad de kan anvendes til. Der bliver ikke tale om en større gennemgang af forskellige urter. Vi koncentrerer os om nogle få urter, vi kan bruge til workshoppens formål. Vi skal ud og finde de urter vi skal bruge. Vi tager dem med hjem til hytten, hvor vi, hver især, prøver at lave vores egen olie og tinktur, som vi kan tage med hjem. For at lave salve af olien, skal den have trukket i 6 uger, så der kan ikke laves salve af de olier vi frembringer på workshoppen. Jeg tager en allerede færdigtrukket olie med, så alle kan få lov at prøve at lave deres egen salve. Der vil i workshoppen blive brugt forskellige materialer, hvoraf nogen bliver indkøbt til formålet og andre vil jeg bede jer om selv at tage med. Jeg tager olie, spiritus og bivoks med, samt mærkater og små krukker til salven. Dette vil koste indkøbsprisen, 45 kr. pr. deltager. Som deltager bedes du medbringe: – 2 stk. syltetøjsglas med tætsluttende låg De må på max. Kunne rumme 2½ dl. – En saks. – Lille blød børste – Noget til at samle urter i (kurv, pose el.a.)

Om mig

Jeg hedder Anna Marie og er 63år.

Jeg bor på landet, tæt ved en skov jeg kalder for ”den magiske skov” fordi den er i stadig forandring, således, at jeg altid syntes der er kommet en ny sti, en anden er forsvundet. Tid og rum forsvinder. I krat og rådne træstubbe gemmer der sig små venlige gnomer og væsener, der er væk i samme øjeblik jeg får øje på dem. Jeg føler livets sus og jordens styrke, når jeg færdes der.
Jeg elsker naturen, dens urkraft og dens rod i mig og mig i den.

Udadtil er jeg ganske almindelig og kedelig. Jeg er pædagog og har i mange år arbejdet indenfor autismeområdet.
Jeg er datter, mor og bedstemor.
Jeg holder meget af at være omsorgsperson for dem jeg holder af, men også at være alene og egoistisk.
Jeg skifter mellem at syntes jeg er ganske fantastisk (hvad jeg slet ikke tør sige højt) og til at syntes jeg bare ikke dur til noget som helst og er både grim og dum. Så kort sagt; er jeg vist som de fleste andre

Jeg har interesser indenfor de urter man kan finde her i vores egen natur, deres virkning og hvordan vi forarbejder dem, så vi kan bruge dem til lettere medicinsk brug, f.eks olier, salver og tinkturer.

De erfaringer jeg har vil jeg gerne give videre i workshoppen ”urter i praksis”